Gino van Weenen

Schrijver, denker en cultureel ondernemer

30 en 30

12524380_1671969949731788_3256747213050759215_nNa een jaar lang afwachten, informatie inwinnen en zenuwachtig door de dagen gaan is het zover. Ik ben op 2 april 2016 dan echt 30.

De leeftijd waarvan wij wisten dat hij ging komen. Al heb ik sommige momenten dit jaar heel hard mijn best gedaan om het niet te halen, maar goed het is dan toch echt daar.

Samen met een heleboel andere grootheden uit 1986 hoor ik vanaf bij de grote drie nul. The Legend of Zelda, een elfstedentocht, de kernramp van Tsjernobyl, de voorloper van het internet, allemaal gebeurtenissen en producten uit dit jaar. De muziek liegt er ook niet om, ik noem Fight For Your Right to Party van de Beastie Boys, Master of Puppets van Metallica, It’s Tricky van Run DMC, Kiss van Prince, It’s a kind of Magic van Queen. Als je kijkt naar de titels zou je kunnen denken dat het een voorbode was voor alle awesomeness die dit jaar rijk is.

Wij zijn de Generation Y, ookwel Generation Next, geboren met de opkomst van het internet en de totale overname van nieuwe media. Wij kennen de Teenage Mutant Ninja Turtles, de eerste Action Man, gingen hand in hand met Nintendo. Wij kunnen uren vullen met intro’s van tekenfilms uit het Telekids tijdperk, ik neurie dagelijks het liedje van Harry de Hengst en ga uit mijn plaat op de Spice Girls.

Ik ben lid van een generatie die wel nog weet hoe het is om een huistelefoon te hebben. Ergens in een lade slingert er nog een gulden en tussen de flippo’s en topshots terwijl ik zoek naar een gameboy cartridge. Ik heb hier vrienden die een Pikachu van een Caravaggio kunnen onderscheiden. Die weten dat Apfelkorn atten een slecht idee is en dat je nooit meer moet vragen hoe het groep 8 kamp was.

Dankzij jullie ben ik geworden wie ik ben. Door jullie kan ik dit allemaal na vertellen. Zonder andere mensen om je heen kun je niet zeggen dat je een mens bent. Door jullie kan ik genieten van de stad waarin ik leef, van de kapsalons die wij nog gaan eten en de zwerftochten waarvan ik niet weet waar ze gaan eindigen.

Drink met mij zoals ik met jullie drink

Raap mij op zoals ik jullie zou oprapen

Schreeuw tegen mij zoals ik met jullie zou schreeuwen

Zing met mij zoals ik met jullie zal zingen

Dans met mij zoals ik met jullie zal dansen

 

Voorbij 30, voorbij het leven, voorbij de nacht

Voor ons altijd

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 5, 2016 by in Column, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , .

Gino's View

No Instagram images were found.

%d bloggers like this: