Gino van Weenen

Schrijver, denker en cultureel ondernemer

30 en single

Mijn dertigste levensjaar nadert en ik ben nog steeds single. Net zoals vele met mij, hoera! Natuurlijk maak ik her en der een bruiloft mee en raak ik nog steeds eens in de zoveel tijd verliefd. Toch is er nog geen vrouw die mijn hand vasthoud als ik zit te poepen of met wie ik dagelijks wakker word. Ik vind rust in de gedachte dat je altijd en overal de liefde kan tegenkomen. Als dichter ben ik ook een smerige romanticus die hoopt op treinflirts en samen naar hetzelfde boek grijpen bij de bibliotheek.

Ondertussen swipe ik ook wel eens door de Tinderprofielen. Hypergevoelig voor de trends op digitale liefde chat ik avonden vol met net-niet-dates. Toch ben ik dan weer te trots om mij daadwerkelijk aan te melden voor een rondje speeddaten. Het gevaar in een minuut niet leuk gevonden te worden is veel te groot. Liever nog behoud ik mij het recht van niet antwoorden op vage berichten van vrouwen die willen weten of je worst lust. Sinds de komst van de smartphone is verliefd worden nog nooit zo makkelijk geweest, als je de apps zou moeten geloven.

Trouwen lijkt voor mij nog ver weg. Ik heb zelfs nog nooit echt samengewoond. Al lijkt mij dat een verschrikkelijke opgave waar ik al na twee dates angstzweet van krijg. Als een vastgeroest kluizenaar houd ik vast aan mijn persoonlijke ruimte vol met boeken, allerhande prullaria en bergen ongeorganiseerde paperassen. Het valt mij zwaar om daar afscheid van te nemen en om te ruilen voor gekleurd Xenosbehang. Er ontstaan kleine rillingen bij zondagmiddagen in de Ikea. De Zweedse balletjes daarentegen brengen grote vreugde, met of zonder paardenvlees.

Single zijn is alleen eten maar wel de keuze hebben om vrienden uit te nodigen. Eigenlijk is het ongeremde vrijheid die je enkel inwisselt voor iemand die zo goed bij je past dat je daar wat voor durft op te geven. In mijn prille leven is er nog veel onontdekt en ik ben misschien nog niet op het punt gekomen om ook daadwerkelijk die stap te nemen.. Ergens houd ik wel van alleen boodschappen doen en dan nooit overleggen. Je doet ook zo lekker lang met een pak wc-rollen. Ondertussen staan mijn kookboeken te verstoffen omdat ik zelf het beste weet wat lekker is, zeker bij de lokale afhaalrestaurants.

12197568_1158580767490517_2038857761_o

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 28, 2015 by in Uncategorized.

Gino's View

No Instagram images were found.

%d bloggers like this: